VÆRKSTEDER PÅ RITAVEJ

På Ritavej har vi en række værksteder hvor du kan deltage i forskellige aktiviteter. Herunder er en beskrivelse af hvad der sker og hvordan du kan blive en del af de aktiviteter der foregår. 

GARAGEN


På Ritavej har vi Garagen, et godt gammeldags værksted for reparationer, mekanik og sjove opfindelser.
Drengene fra klubben har indrettet en "garage" i vores gamle skur. Et sted hvor de mødes omkring skille gamle ting af, cykler, motorer, computere osv., for at samle og opfinde alt mulige nye sjove ting. De lapper, smøre, pudser og reparerer deres egne og andre klubmedlemmers cykler.

I Garagen handler det om at bruge sine hænder, lære at bruge noget værktøj og få beskidte fingre.
Det handler om kreativitet, skaberlyst, opfinderi og ingeniørskab.
Og så handler det om kammeratskab, samarbejde, det fælles ansvar og om at udvide og tilføje nyt til sine Personlige Kompetencer.

MUSIKVÆRKSTEDET


På Ritavej har vi et musikstudio hvor du kan spille og synge sammen med dine bedste venner i jeres eget band, og når I bliver rigtig gode kan I indspille jeres numre i vores fede digitalstudie. Skal musikken videre ud, kan I naturligvis også lave en video, der passer til:)

Der er også masser af muligheder for at optræde til arrangementer som f.eks. EFC´s Sommerfest, vores eget fantastiske talentshow; "EFC Hvad Jeg Kan" og verdens største børnemusikfestival; Vilde Vulkaner i Vordingborg.

Hvert år laver vi i "musikken" en stor musikteaterforestilling i samarbejde med EFC´s afdelinger på Idrætten og Klub TRE, som opføres i Teatersalen på Tibberupskolen.

Klub Ritavej har en medarbejder tilknyttet musikværkstedet - Morten, og det er ham du skal henvende dig til når du vil i gang med at danne et band. Morten er klar til at være musikalsk tovholder i dit musikprojekt!

NETCAFÉ/COMPUTERRUM

På Klub Ritavej har vi vores egen Netcafé. Her har vi 16 computere, som er forbundet i et
netværk som alle har internetadgang. Derudover er der en Playstation III konsol og en X-box med Kinecht.  
Her kan du komme og spille computerspil og FIFA med vennerne og deltage i computerovernatninger hvor vi gamer natten lang. Rummet bruges både af Tropens og Juniorklubbens medlemmer. Rummet er delt op således at de store sidder sammen for sig og de små sidder sammen i den anden ende af rummet.
Man har computeren/playstation/x-box´en 45 minutter ad gangen, så skifter man med en anden. Så alle kan komme til at benytte computerrummet.    
 
I klubben har vi den opfattelse, at computere og internettet er gode pædagogiske arbejdsredskaber, som har meget stor interesse hos de unge, og som ofte er placeret midt i deres
idealfelt.
 
I netcafeen lægger vi vægt på 2 temaer: Sociale relationer og ”computerkultur”.
Vores tilgang til digitale medier kan du læse om under Digital Trivsel.

Det er Jimmy og Nicklaes der er de primære voksne i computerrummet.

KREATIVT VÆRKSTED

For dig der godt kan lide at være kreativ, har du muligheden for at slippe din fantasi løs i vores kreative værksted. Der er frit valg på alle hylder. 
Hvis du bare vil være sammen med dine venner, har vi et hyggerum, hvor I kan side i fred og snakke eller se en film.

I det kreative værksted har du mulighed for at sy, male, lave ting i læder, filte, lave smykker, og tegne m.m.

Fælles for alle aktiviteterne er, at det er fastlagt, hvornår der laves hvad, som f.eks. når der skal designes og sys tøj/kostymer til musikteaterforestillingen.
 
Der er faste åbningstider i værkstedet, afhængigt af årstiden. Se under ”Faste aktiviteter”.
 
Det er Janina der primært er i Værkstedet.


 

DANSESTUDIO
 

På Ritavej har vi et dansestudio.
Her kan du og dine venner øve jeres dans, måske med ønsket om at optræde for de andre i klubben når I er blevet dygtige. 

Du og dine venner udvikler selv Jeres dans og I udvælger selv hvilken musik I vil danse til. Det kræver ihærdighed og teamspirit at udvikle og øve dansen sammen med de andre til det punkt hvor I ønsker at optræde for andre. 
Kreativiteten, musikaliteten samt den æstetiske sans udvikles igennem dansen. Det gør den personlige kompetence også, gennem samarbejdet i teamet og i miljøet med de andre optrædende i klubben. Danserne har ofte et godt sammenhold med musikerne på Ritavej -særligt omkring musikfestivalen Vilde Vulkaner.   

Vores dansehold har mulighed for at optræde på Vilde Vulkaner, til Sommerfesten, sportsarrangementer, talentkonkurrancen EFC hvad Jeg kan, julemarkedet mm.  

I øjeblikket har vi Cheerleading dansehold i 5, 6 og 7 klasses årgang.
 
Det er Sine der er ansvarlig for danseholdene.

 
Espergærde Fritidscenter | Telefon 49 28 24 26